ShortChain
Stokerij Van Damme

Stokerij Van Damme

stokerij, bed and breakfast én koffiehuis

Stokerij Van Damme is samen met haar Balegemse jenever, een uniek merk én een begrip in Oost-Vlaanderen. Het is een ‘warme’ stokerij, de laatste landbouw-jeneverstokerij in de Benelux die het graan voor haar geestrijke drank zelf teelt. Dat proef je aan de volle smaak. Het is de smaak van de échte graanjenever.

Van korrel tot borrel:

De originele stookinstallatie is beschermd erfgoed en garandeert nog elke dag het perfecte stookproces voor alle producten die in huis worden geproduceerd.

Het graan voor de jenever wordt op de boerderij geteelt. Het wordt gediversifieerd om tot het beste smaakresultaat te leiden. De alcohol wordt binnen de muren gestookt én de mest voor het land wordt door de eigen blonde Aquitaine runderen geleverd.

Daarom wordt op de boerderij gretig de slogan ‘Van korrel tot borrel’ gebruikt. Een variant daarop is de slagzin: ‘Vanuit de grond tot in de mond’.

Een vleugel van de vierkantshoeve is omgebouwd tot een gezellig gastenverblijf met zeven gastenkamers. De kamers stralen landelijke rust uit en beschikken over modern slaapcomfort, ruime bedden, douche, wc, tv, internet-aansluiting én een wijds uitzicht.

De accommodatie kan in zijn geheel afgehuurd worden incl. professionele keuken en ruime afgesloten tuin.

In het gezellige koffiehuis, ingericht in een voormalige stal van de hoeve, bent u elke dag welkom van 14u tot 18u30 voor een geurige kop koffie, met uiteraard een pittige jenever of een heerlijke advocaat, en een hartig zoet gebak. Je kan er ook de jeneverproducten van de stokerij kopen.

Openingsuren

woensdag
14u00 - 18u00
donderdag
14u00 - 18u00
vrijdag
14u00 - 18u00
zaterdag
14u00 - 18u00
zondag
14u00 - 18u00