ShortChain
't Zwarthof

't Zwarthof

Boerderij 't Zwarthof produceert lams- en rundsvlees van veld tot bord.

’t Zwarthof is het rundvee- en schapenbedrijf met hoeveslagerij van de familie Aerts-Schellekens.
Van veld tot vlees heeft boer-beenhouwer Werner het productieproces in handen.

‘ t Zwarthof fokt met een 50-tal zoogkoeien. Alle kalveren die worden geboren blijven op het bedrijf. De vaarzen zorgen na 2 jaar opnieuw voor jonge kalfjes. De stiertjes – uitgezonderd af en toe een superieur exemplaar dat als dekstier wordt ingezet – worden grootgebracht voor het vlees. De schapenkudde bestaat uit een 30-tal ooien die jaarlijks zorgen voor een 60 lammetjes.

De runderen zijn van het wit-blauwe ras, hun haarkleed is wit , wit-blauw (eerder grijs) of zwart-bont. Het Belgisch wit-blauw ras is het typische dubbelgespierde pure vleesras dat zorgt voor zeer mager en mals rundsvlees. De schapen zijn zwartblesschapen. Deze ranke grote vleesschapen hebben witte sokjes aan de poten, een wit puntje aan de staart en een witte bles op de kop. Ze lammeren makkelijk af en zijn zeer vruchtbaar. Hun vlees is smakelijk en nooit te vet.

Openingsuren

Afhalen kan elke dinsdagavond tussen 18u en 20u en elke zaterdag tussen 10 en 16u.